Degustace Montelvini & San Rocco

26 1 2024 / 18:00

Bubliny ve skleničce, tapas na talíři, to je záruka kvalitně stráveného večera.

Večer zahájíme drinkem Open Heart a zakončíme digestivem Negroni Sbagliato.

Žádný zpackaný (*sbagliato = zpackaný) drink od nás nečekejte, máme pro vás nachystaný jasný fahraplan: pět vzorků prosecca z vinařství Montelvini a San Rocco. A aby vám bubliny nestouply do hlavy, máme připravené i kvalitní proložky: kachní rolky, krokety, šunky, sýry, humus!

Odlehčenou atmosféru i přiměřenou edukaci zajistí Jakub Šrenk a Jeník Vondrka.

Začínáme v 18.00.

Počet míst je omezen, tak si to své rezervujte ještě dnes!

Součástí ceny degustace je kredit 150 Kč na další konzumaci na místě nebo nákup lahvového vína.

 

* Jakub Šrenk

„Víte, co mám na svém povolání rád? Že mohu poznávat svět chutí a vůní, aniž bych musel někam cestovat. Jsem rád v kontaktu s lidmi a rád jim dělám radost. Ano, radost. Pokaždé, když se nalévá víno, se oči dospělých rozzáří jako dětem u vánočního stromku. A taky plním všechna přání. Jsem totiž takový Gin. Zjevím se všude, kde je lahev.“ říká Jakub Šrenk, který vás provede degustací prosecca Montelvini a šumivých vín vyrobených tradiční metodou z vinařství Terre di San Rocco.

Nejčastěji vzpomíná na spolupráci s Emanuelem Ridim, během níž si zamiloval italský folklor a gastronomii. Od ní se přes další restaurační zařízení přesunul až do olomouckého Entrée. Následně ho sommelierství dovedlo až k firmě Vinostrada, kde nyní působí a pod jejiž záštitou ochutnáme skvělá šumivá vína ve spojení s elegantními tapas z Telegraph Cafe.

Jakub

* Jan Vondrka

Kariéru jsem započal jako spousta lidí… brigádou při vysoké škole. Tehdy mně to zavedlo do koktejlového baru Osa. Znal jsem možná nějaké to „Kubíčko, Mochítko a Piňu“.  Postupem času se z toho stala zábava, u které jsem chtěl nějakou chvíli zůstat. Z chvíle se stala téměr dekáda. Během té doby jsem vyzkoušel různé provozy, ze kterých mi nejvíce utkvěly začátky v OSE a pak 4 roky v gin&tonicovém baru 47 Opic. Dnes mě můžete najít v olomoucké restauraci Entrée. Na mé práci je nejhezčí to, že nikdy nevíte, kdo vám usedne k baru. Zároveň rád lidem přináším radost v podobě dobrého drinku či dobře zvoleným panákem. Možná tomu i přispívá i má „alergie“ na prázdné sklenice. Tuto degustaci otevřu svým signature drinkem „Open Heart“ a uzavřu variací na mé oblíbené Negroni.

Jan

3
Není to TEFF